Rol van Kinesitherapie bij CVS, fibromyalgie en chronische pijn

Je hebt de diagnose gekregen van chronisch vermoeidheidssyndroom en/of fibromyalgie of je hebt chronische pijnen en je bent op zoek naar oplossingen.

Je wereld staat stil en je krijgt vanuit alle hoeken adviezen en dingen die je wel en niet zou moeten doen. Moet je nu elke dag sporten of juist niet? Ga je zwemmen of beter start-to-run beginnen?

In deze zoektocht is het niet evident om de juiste informatie te filteren.

Deze educatie heeft de bedoeling je te informeren over de wetenschappelijke achtergrond van pijn en vermoeidheid en je inzicht  te geven in de beste aanpak hiervan.

Je krijgt uitleg over welke pijlers er belangrijk zijn op kinesitherapeutisch vlak. Belangrijke begrippen  als inspanningsintolerantie, aerobe therapie, METs en centrale sensitisatie (vanuit een biopsychosociaal werkmodel) krijgen een concrete invulling.

Er is ruimte om in te gaan  op je individuele vragen.

Het doel van deze sessies is dat je met deze informatie naar een kinesitherapeut van jouw keuze kan gaan om een aangepaste begeleiding op te starten.

De sessies gaan door in De Binnentuin op vrijdagvoormiddag van 10u tot 11u. Ben je geïnteresseerd neem contact op met Koen Bernar . Bij voldoende inschrijvingen wordt een datum vastgelegd.

Spreker: Koen Bernar

  • Licentiaat in de Kinesitherapie en Motorische Revalidatie
  • 18 jaar werkervaring met patiënten met CVS/FM en chronische pijn .
  • Werkzaam als kinesitherapeut in het Leuvens Algologisch Centrum (LAC)
  • Gewezen teamlid van CVS-referentiecentrum

 Meer informatie vind je op de flyer.