Boekvoorstelling Dappere Daan door Lies Scaut op 21/11/2019

Ik ben vereerd om te mogen deelnemen aan het panelgesprek tijdens de boekvoorstelling van ‘Dappere Daan’. Jessie

 

image.png

BOEKVOORSTELLING

21 NOV 2019 OM 19U

Dappere Daan

Als je als ouder te horen krijgt dat je kind kanker heeft, staat je wereld plots stil. Je komt terecht in een land waarvan je de taal niet spreekt en waar je de weg niet kent. Maar tegelijk raak je in een overlevingsmodus waaruit je kracht put om je kind op alle mogelijke manieren bij te staan.            In dit boek krijgen Daan en zijn ouders te horen dat hij kanker heeft. Hoe leg je dit uit aan kinderen? Volwassenen zijn vaak bang om met kinderen over verdrietige emoties te praten, of over de mogelijkheid van sterven. Tegelijk kan zo’n gesprek bijzonder waardevol zijn voor het hele gezin. Kinderen zijn dapper en houden vol. Maar de behandeling slaat niet altijd aan.   Zowel ouders, familie en vrienden als leerkrachten en hulpverleners kunnen dit boek gebruiken om kinderen bij te staan wanneer kanker hun leefwereld binnenkomt.

Een pakkend verhaal dat kinderen wil helpen tijdens hun behandeling, in de Pleister-reeks. Met achteraan achtergrondinformatie en tips. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

 
 

Kinderboek van   Lies Scaut & illustrator Esther Lekanne

 

Panelgesprek met psychologe Trui Vercruysse (UZ Leuven), Dr. Jessie Delooz (psychotherapeut), Esther Lekanne ( mama van een survivor), schooldirectrice Loore Schreurs en juf Martine Govaerts

 

Pianomuziek door Astrid Golsteyn

 

Gevolgd door  een receptie met hapje en drankje

 

 

CLAVIS UITGEVERIJ

Abdij Herkenrode
Herkenrodeabdij 4B
3511 Hasselt

Graag inschrijven voor 15 nov. via:

liesscaut@gmail.com