Specialisatie Focussen met kinderen : verdieping kinderfocusbegeleider

Certificering tot kinderfocusbegeleider
Voor kindertherapeuten, agogen, leerkrachten en pedagogisch hulpverleners.

*Hoe onvoorwaardelijk kun jij met je aandacht bij kinderen zijn?

*Hoe kun jij bij kinderen hun probleemoplossend vermogen blijvend vergroten?

*Hoe kun je zorgvuldig voor je eigen proces zorgen, in het begeleiden van kinderen?

*Hoe kun jij jouw professionele vaardigheden en interventies verdiepen?

Opleidingsdoel: proces verdiepend werken met kinderen rond thema en onderwerpen gerelateerd aan focussen 3 en 4 en speciale situaties met en rond kinderen:

. Levenslijn; Eigen behoeftes en (verborgen) patronen

. Presence versterken en verstevigen, rond eigen blokkades en blinde vlekken

. Ontwikkelingsfasen en procesverstoorders

. Blokkades in het proces & Focussen met innerlijk kind

. Focusfilosofie en empathie

. Zelfzorg, begrenst en toch verbonden, hoe kun je open zijn en toch begrenst.

. Non – verbale communicatie, EBL verschillende vormen van symboliseren, zonder taal

. werken met Rouw en verlies

. Kinderen met ADHD/ADD en autisme

. Focussen met trauma en hechtingsproblematiek

. Speciale situaties; Bv een kind is explosief, impulsief, destructief of wil geen contact

. Oplossingsgericht Focussend werken/ verhalen maken

. Werken met grotere groepen en gescheiden ouders

. Overdragen naar anderen/instanties, rapportage en verslaglegging

Studiebelasting 9 contactdagen in een jaar en zelfstudie 10-15 uur per maand

Docenten:

  • René Veugelers (Nl) : Beeldend creatief therapeut en docent Focussen. Hij is ruim 30 jaar werkzaam in de gezondheidszorg (psychiatrisch verpleegkundige, socio-therapeut met jong volwassenen), waarvan de laatste 20 jaar als creatief beeldend therapeut in het voortgezet bijzonder onderwijs en de laatste 13 jaar Focustrainer met kinderen en jongeren van 3 tot 20 jaar. Hij heeft zich gespecialiseerd in het Focussen, non-verbale communicatie, EBL; ‘Emerging Body Language’ en de Living Forward Energy. Zijn uitgangspunt is de ‘wijsheid’ en ‘zelfredzaamheid’ van het lichaam. Hij heeft zeer ruime ervaring in het werken met kinderen en jongeren met ADHD, Autisme, depressie/rouw, hechtingsstoornissen en PTSS. Hij geeft daarnaast Focusworkshops en trainingen in binnen- en buitenland aan therapeuten, begeleiders en ouders om de Focus methodiek te integreren in hun dagelijkse werk en bestaan. Meer info op zijn site: ftcz.nl
  • Erwin Vlerick (B) : kinderpsycholoog-psychotherapeut in kinder- en jongerenteam van CGG Largo en eigen praktijk, docent Focus on Emotion – opleiding experiëntiële kindertherapie, EFT therapeut, KinderFocus trainer, supervisor VVCEPC. Is 30 jaar actief in de gezondheidszorg met kinderen, jongeren en ouders/volwassenen waarbij het experiëntiële en het focussen een centrale plek krijgt. Ontwikkelde de groepstraining Focustraining voor adolescenten met weinig zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld en paste dit toe in eigen praktijk en met jongeren in de bijzondere jeugdzorg. Verzorgde Focusworkshops en trainingen in binnen- en buitenland aan therapeuten, counselors, opvoeders, leerlingbegeleiders.

Accreditaties:

De volgende beroepsverenigingen accrediteren deze jaaropleiding: SRVB, ABvC, Registerplein, SKB, SKJ.

Deze jaartraining is onderdeel van de 4 jarige opleiding tot gecertificeerd KinderFocus Trainer aan The International Focusing Institute (TIFI) in New York www.focusing.org Deze opleiding is gekoppeld aan Focussen level 3 en 4 met intensieve verdieping rond processen met kinderen. Daarnaast gaat het specifiek in op het verfijnen en verdiepen van jouw Focus begeleidingskwaliteiten a.h.v. intensieve supervisie. Certificering: Het certificaat KinderFocusbegeleider geeft de mogelijkheid tot registratie bij The Focusing Institute als Certified Focusing Professional, Trainer One-to-One.

Praktische informatieToelatingsvoorwaarden: coaches, counselors, kindertherapeuten, begeleid(st)ers, opvoed(st)ers, docenten die focussen met kinderen willen integreren in hun aanpak. Focuservaring: Opleiding tot KinderFocus Coach (F 1 + 60 uur specialisatie KinderFocussen). Voorwaarde voor deelname is een relevante (sociaal, pedagogisch of agogisch) opleiding of daarmee vergelijkbare ervaring.

Data: 9 dagen, 22-23 oktober 2021, 3 december 2021, 21 januari, 25 februari, 1 april, 13 mei en 17-18 juni 2022

Locatie: Psychotherapeutisch centrum “De Binnentuin” Spoorwegstraat 8, 3370 Boutersem; www.binnentuinboutersem.be

Kostprijs: 1450 euro. KMO-portefeuille kan gebruikt worden (aantal uren: 54). Er is lunch voorzien.

Informatie opleiding: René Veugelers, rene@ftcz.nl

Informatie over betaling en facturatiefacturatie@focusonemotion.be

Inschrijven: Kandidaten dienen zich vooraf aan te melden via deze link én per e-mail aan te melden bij erwin.vlerick@focusonemotion.be met opgave van vooropleiding, werkterrein/praktijk en motivatie. … De staf behoudt zich het recht voor om uit de aanmeldingen een optimale bijscholingsgroep samen te stellen.

Organisator
Focus on emotion
Evenementenlocatie
De Binnentuin