Didier Van Lierde

Didier def-1

In 2008 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Leuven.

Mijn eerste praktijkervaringen maakten mij meteen enthousiast voor het therapeutisch werk. Zo gebeten startte ik meteen aan een verdere opleiding op in cliëntgerichte-experiëntiële psychotherapie (KUL).

Deze opleiding combineerde ik met vrijwillig werk als therapeut in het Universitair Psychiatrisch Centrum Sint-Kamillus en later in het CGG-VBO (Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Vlaams-Brabant Oost) en als zelfstandige in privépraktijk Anthara te Leuven.

Vanaf 2009 werkte ik (in hoofdberoep) als patiënten begeleider op de residentiële opnameafdeling Algemene Psychiatrie van U.P.C. Sint-Kamillus. Daar begeleidde ik mensen met een grote verscheidenheid aan problemen.
Met een beetje pijn in m’n hart, nam ik afscheid van Algemene Psychiatrie om me vanaf september 2013 in te zetten voor de studenten van de KULeuven. In dit Medisch en Psychotherapeutisch Centrum voor studenten (MPTC) gaf ik vooral individuele psychotherapeutische begeleiding.

Tegelijk stapte ik over van mijn individuele praktijk naar deze mooie groepspraktijk. Sinds juli 2015 werk ik uitsluitend voor De Binnentuin. Het is mijn wens samen met de andere therapeuten in dit centrum menselijke therapie aan te bieden: zorgzaam, prikkelend, de tijd nemend,…

Ik ben alle cliënten die de moed hebben getoond om hulp te vragen in hun persoonlijke zoektocht zeer dankbaar, ook om mij hierin te vertrouwen als deel van hun begeleiding.
Met veel respect ben ik bereid u te horen en samen op zoek te gaan naar de inspiratie die u nodig hebt om weer zonder deze begeleiding verder te kunnen.

Didier Van Lierde

Psycholoog – psychotherapeut (erkend door de psychologencommissie)

Postgraduaat cliëntgericht-experiëntiële therapie

Therapie voor volwassenen en jongeren vanaf 16j.

0489 308 309