Johan Smets

Johan Smets verzorgt op regelmatige tijdstippen een dag Familie-opstellingen.

Johan fotoJohan Smets van Huis van Verbinding

Van jongsaf heb ik een hart voor de ziel van mensen.

Van basisopleiding ben ik maatschappelijk werker. Daarna was ik als teamlid acht jaar werkzaam bij Tele-Onthaal Antwerpen (verantwoordelijke crisisinterventie) en als vrije consulent bij het Consulentenbureau in de Jozef de Bomstraat te Antwerpen.

Hier ontwikkelde ik mijn “therapeutisch aanwezig-zijn” doorheen de wekelijkse supervisie van wijlen J. Remi Mens, vanuit client-centered, TA en psychodynamisch perspectief.

In 2006 ben ik gecertificeerd als familieopsteller aan het Hellinger Instituut in Groningen en verder gekwalificeerd in systeemopstellingen en systemische therapie, met specialisatie “trance en trauma” bij Dr. Ursula Franke, (Munchen, DE), en “symptoom, ziekte en gezondheid” bij Stephan Hausner (Siegsdorf – Riedi, DE) .

Sinds 2015 ben ik student aan het Allen College for Homoeopathy, Essex, UK, bij Dr. Subrata K. Banerjea.

Woede en agressie, angst, hechting, rouw, depressie en suicide blijven belangrijke thema’s van het therapeutisch werk vandaag. De laatste jaren komen er ook meer en meer mensen met vragen omtrent gezondheid en ziekte: chronische vermoeidheid, gewicht, fibromyalgia en lyme.