Veerle Desmyter

°1974

In 1997 studeerde ik af als licentiate/master orthopedagogiek aan de K.U.Leuven en in 2010 ben ik gestart met een 4-jarige systeemtherapeutische opleiding (Relatie- en gezinstherapie) bij Kern.

Sinds een twintigtal jaar ben ik werkzaam als gezinsbegeleidster in een ambulante thuisbegeleidingsdienst waar ik mij heb gespecialiseerd in de groep van jongeren en volwassenen die te maken hebben met een niet-aangeboren hersenletsel ten gevolge van een verkeersongeval, CVA of ziekte. In deze context heb ik een ruime ervaring opgebouwd rond thema’s als rouw- en verliesverwerking, ziekte en handicap, overgangsprocessen, partnerrelatiemoeilijkheden, …

Sinds 2012 maak ik deel uit van het team van de Binnentuin. Hier richt ik mij zowel tot kinderen, jongeren, volwassenen, gezinnen als koppels. Als systeemtherapeut vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk aandacht te hebben voor het systeem rondom de persoon en deze ook zoveel als mogelijk bij de therapie te betrekken.

In therapie geloof ik vooral in de kracht van een gesprek, waarbij ik niet alleen luister naar jouw zorgen, maar ook meekijk, vragen stel, een spiegel aanreik, confronteer of een nieuw licht werp. Soms maak ik hierbij gebruik van hulpmiddelen, zoals duplo, om als het ware met een extra taal zaken visueler, en daarmee soms ook duidelijker te maken.

De laatste jaren heb ik mij ook verdiept in het ‘focussen’, een methodiek vanuit het client-centered denken dat ik ook meer en meer inzet binnen mijn therapeutisch werk. Daarnaast word ik ook geïnspireerd door het oplossingsgerichte denkkader en positieve psychologie.

Ik ben lid van de Belgische Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS).

Contactgegevens:

GSM: 0486/24.94.23

E-mail: veerle_desmyter@hotmail.com