Creatieve therapie

IMG_4983

 

In de sessies beeldende therapie begeleid ik je om beter in het hier en nu te blijven en om jezelf te voelen. 

Ik help je met diep te gaan zoeken, stilstaan en kijken wat zich aandient. Dat wat er dan naar boven komt drijven geef je vorm, kleur, beweging tot het juist voelt. Dan is wat in jou zat, eruit kunnen komen en kan je er eventueel woorden voor vinden. Nadien kan je het misschien delen. 

Door te delen, kan je het nog beter begrijpen en weer plaats geven in jezelf. 

Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf, komt een verwerkingsproces op gang en ga je meestal naar huis met een gevoel van verrijking. 

Ann Buyse  

 IMG_4105IMG_4112

 

Voor de creatieve therapie heb je geen enkele voorkennis nodig. Het is niet het resultaat dat telt, wel het proces. Je mag schilderen, collages maken, tekenen met olie en pastel krijtjes en boetseren met klei. Nadien nemen we samen een moment met een kopje thee en een koekje om te delen wat je ervaren en gemaakt hebt. 

Het werk is telkens een expressie van je innerlijke wereld. 

Dit wordt dikwijls ervaren als een rechtstreekse weg naar diepere gevoelslagen. Creatieve therapie laat toe verder te gaan dan met woorden.
Je werk spiegelt patronen van voelen, ervaren, denken en handelen binnen een veilige situatie. Je kan zo uitdrukken wat met woorden soms moeilijk of zelfs onmogelijk is. 

In de creatieve therapie uit je je met behulp van beeldend materiaal om zo een proces van acceptatie, verandering, en ontwikkeling in gang te zetten. Er wordt gewerkt in groep of individueel, maar altijd staat jouw eigen beleving centraal. Je kan met een opdracht werken of volledig vrij naargelang je gevoelens, gedachten en gewaarwordingen in het hier en nu. 

Door het ontwaken van je creativiteit stimuleer je gezond makende krachten en is het mogelijk jouw eigen rustgevende innerlijke plek ontdekken. 

 fullsizeoutput_10e2fullsizeoutput_10e8

De psychotherapeutische gesprekken in de Binnentuin geven mij langzaam maar zeker meer inzicht in mijn situatie, mijn verdriet en mijn vooruitzichten. Maar ik ontdek er ook hoeveel nood ik blijkbaar heb aan één of ander symbool voor datgene waar maar geen woord voor te vinden is. 

Mijn gesprekstherapeute bracht me vrijblijvend in contact met Ann. In haar werkgroep vind ik de aanvulling die ik nodig heb om mijn eigen ‘taal’ vollediger te maken. We zijn momenteel met drie deelnemers. We houden ons in stilte bezig met onze creatie, die we daarna voor en met 

elkaar toelichten en interpreteren. Het is vaak pijnlijk, soms grappig en altijd een beetje genezend voor ons.
Mijn werkstukjes neem ik geregeld mee naar mijn gesprekstherapeute, waar ze altijd weer verbazende inzichten opleveren. En dan komen er geschikte woorden!” 

E, 51 j. 

IMG_6105IMG_6777

 

‘Creatieve therapie is voor mij een plek waar ik, dat wat ik niet in woorden kan uitleggen, op een creatieve manier wel kan uiten, wat voor mij soms meer opluchting geeft dan het in woorden uitleggen.’ S, 16j. 

 

fullsizeoutput_10ddfullsizeoutput_1120fullsizeoutput_10db

pastedGraphic.png 

Kinderen en volwassenen Individueel en in groep 

Groep volwassenen donderdag 11u-12u30 Groep kinderen en adolescenten woensdag 16u -17u30 

Op vraag kan de groep op een ander moment georganiseerd worden vanaf 3 deelnemers. 

Prijs materiaal inbegrepen: Groepssessie 35€ Individuele sessie 60€ (5€ supplement na 18u of tijdens weekend)

ANN BUYSE 

Systeem – en creatieve psychotherapeute ann.buyse007@telenet.be
Tel: 0472 62 38 79 www.binnentuinboutesem.be 

IMG_6101fullsizeoutput_1122IMG_6763fullsizeoutput_1125