Dr. Jessie Delooz

Foto Jessie zw-w°1964

In 1994 studeerde ik af als psychiater aan de KULeuven en beëindigde ik tevens de opleiding systeem-psychotherapie aan het communicatiecentrum van de KULeuven.

Sindsdien ben ik werkzaam als psychiater-psychotherapeute in een privépraktijk waar ik vooral werk met volwassenen in individuele therapie.

Ik vind het erg belangrijk om me zo veel mogelijk bij te scholen en volgde verschillende bijkomende opleidingen (trauma, hypnose, focusing,..). Daarnaast hecht ik veel waarde aan zowel individuele supervisie als deel uitmaken van een intervisiegroep. Via deze weg blijf  ik in contact komen met verschillende therapiestromingen die mij steeds weer inspireren en mijn therapeutische kijk verrijken en verbreden. Naast systeempsychotherapeute ben ik ook Focusing-georiënteerd psychotherapeute en Focusingtrainer (erkend door TIFI). Ik assisteerde een opleiding tot Focusing-geörienteerd psychotherapeut in UK met Astrid Shillings en Greg Madison en ben nog steeds supervisor voor deze opleiding (London Focusing Institute).  In Nederland maakte ik deel uit van het trainersteam van de 2-jarige opleiding “Focusing in therapie” samen met Aaffien De Vries en Chris Van de Veire. Hieraan blijf ik verbonden als gastdocent en supervisor. Begin juni 2016 werd ik geïntroduceerd als Focusing Coördinator-in-opleiding bij het TIFI door Mia Leijssen, Astrid Schillings en René Veugelers. Op 11/05/2021 werd ik officieel erkend als coördinator van TIFI. Daarnaast ben ik hypnosedeskundige in de psychotherapie erkend door Vhyp.

Ik geef zelf opleiding traumatherapie. In samenwerking met Erik De Soir organiseer ik een jaaropleiding rond complex en chronisch trauma en ik ben daarnaast mededocent aan de opleiding tot ‘Trauma Informed Practitioner’ van Konnekt-it, ik ben tevens mededocent van het postgraduaat Rouw- en verliescounselor aan de hogeschoolPXL Hasselt olv Lies Scaut, ben supervisor, en geef opleiding Focusing.Vanaf dit najaar zal ik deel uitmaken van het teacher-team van het LFI samen met Greg Madison, Frank Bock en Pam Bell.

In 2012 heb ik het initiatief genomen om ‘De Binnentuin’ op te richten. Hier geef ik individuele psychotherapie aan volwassenen, supervisie aan collega’s en cursussen Focusing.

Ik heb 3 geweldige kinderen: Marie, Andreas (+) en Lize.

lid van BVRGS, Vhyp, NtVP, ESTSS, FV

belangstellend lid VVCEPC

Contact: 0476 56 68 24 of via contactformulier