Bokstherapie

Bokshandschoenen in de therapiepraktijk

Bokstherapie is een vorm van therapie waarbij we gebruik maken van technieken uit het boksen. De invalshoek van de sessies is therapie; niet het boksen ‘an sich’. Het is dus geen sportschool of trainingsclub maar een proces van persoonlijke groei met als doel oude patronen te doorbreken en nieuwe strategieën voor jezelf te ontwikkelen.1a4f17a9-3fe7-42bb-a807-9f3881919819

Moeilijke levenssituaties kunnen zich vastzetten in je lichaam waardoor er over praten vaak niet voldoende is. Het plots bevriezen, vluchten of ontsteken in  kwaadheid zijn hiervan voorbeelden. Door specifieke oefeningen te doen, gelinkt aan het boksen, wordt er lichaamsgericht en ervaringsgericht aan de slag gegaan met deze patronen/blokkades. Je leert om kwaadheid te beheersen en gecontroleerd te uiten, om onzekerheid en angst in kracht om te zetten, om opgekropte gevoelens en eventuele blokkades in jezelf te ontdekken, om emoties te reguleren, om niet langer te blokkeren en in actie te komen enz. Leren stil vallen, leren erkennen van gevoelens en daarmee gericht aan de slag gaan vormt de basis van de therapie.

Naar trauma gerelateerde items toe wordt er specifiek, op maat en zeer individueel gewerkt. Bijkomende methodieken als hypnose en imaginaire rescripting kunnen ingeschakeld worden voor, tijdens of na de bokstherapeutische sessies.

Voor wie

Gezien er op maat wordt gewerkt is bokstherapie voor iedereen toegankelijk ongeacht leeftijd of geslacht. Enige kennis van boksen is niet nodig.

   aacf3be7-fab9-46b4-9e84-cd353aadbfa3

Prijs

De prijs voor een individuele bokstherapeutische sessie bedraagt 65€/uur, 100€/1,5 uur.

 

Er worden ook groepssessies aangeboden (max. 4 personen per groep). De groep wordt samengesteld na een intake (65€/uur). Tijdens groepssessies wordt er met thema’s gewerkt. Thema’s die aan bod komen zijn faalangst, werken aan onzekerheid en zelfvertrouwen.

Deelname aan de groepssessie bedraagt 150€/persoon/1,5 uur voor 4 sessies.

Waar

De Binnentuin, psychotherapeutisch centrum, Spoorwegstraat 8, 3370 Boutersem. www.binnentuinboutersem.be
De Binnentuin is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.

Inschrijven

Als je wil deelnemen, kan je dit dat laten weten via telefoon of mail (zie onderaan). Indien je nog niet deelnam, spreken we eerst af voor een intakegesprek. Er wordt steeds een groep gevormd van 4 mensen. Alle materiaal wordt voorzien, er dient zelf niets te worden meegebracht.

Begeleiding

Thierry Logist, psychotherapeut/systeemtherapeut, bokstrainer

Tel. 0496/602.899. – thierry@logist-hermans.be