Onze existentiële demonen in de ogen kijken met Claude Missiaen 10-11/12/2021

Tweedaagse workshop voor therapeuten en counselors (in opleiding) die tevens vertrouwd zijn met Focusing.

We kennen ze allemaal, de demonen van ons bestaan waar we liever de ogen voor sluiten. Denk maar aan de angst om verlaten te worden en echt alleen te zijn in het leven, de onbestemde donkerte die zich soms laat voelen, de verliezen die we reeds hadden en nog zullen hebben, het akelige besef dat dit bestaan eindig is, het gevoel van totale zinloosheid dat ons soms kan overvallen, het universum dat onverschillig toekijkt als alles tegenzit… Het zijn allemaal belevingen en overtuigingen die ons het leven bijzonder lastig kunnen maken, die ons in diepe moeilijkheden kunnen brengen, die we liever opzij schuiven   maar die we op onze levenstocht op bepaalde momenten onafwendbaar in de ogen moeten kijken. We hebben ook allemaal het vermogen om een lijfelijk ervaren ruimte te vinden waar we ons veilig kunnen voelen, van waaruit we risico durven nemen om nieuw of onherbergzaam gebied te benaderen en te exploreren en waar we altijd terug naartoe kunnen om te schuilen of op adem te komen.

In deze workshop willen we jou in de eerste plaats gidsen om een lijfelijk gevoelde veilige plek te vinden en vanaf deze basis over en weer te pendelen in de richting van je existentiële demonen. We bouwen dus aan een veilige manier om je existentiële onontkoombaarheden te contacteren. Binnen deze interactie besteden we veel aandacht aan goed afgestemde zelfzorg. Bij dit alles zal Focusing de leidraad vormen. Terwijl de klemtoon erop ligt om dit avontuur persoonlijk aan te gaan, kan er tijdens de workshop ook ruimte zijn om de brug naar het professionele begeleidingswerk te slaan.

Aanbevolen literatuur:

Missiaen, C. (2016). Existentiële demonen in de ogen kijken. Focussen vanuit de veilige plek. In: Tijdschrift Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie, 54 (1), 37-44.
Docent: Claude Missiaen

Data: 10 en 11 december 2021

Plaats: De Binnentuin, gelegen in de Spoorwegstraat 8 te 3370 Boutersem (Roosbeek)

Prijs: 255 euro KMO portefeuille is mogelijk; aantal uren: 12.

Informatie opleiding: contacteer Claude Missiaen: claude.missiaen@telenet.be

Informatie over betaling en facturatiefacturatie@focusonemotion.be

Inschrijven: kan via deze link

Organisator
Focus on emotion vzw

Workshop: Focus op de interne criticus met Claude Missiaen 19-20/11/2021

Het blijkt een universeel verschijnsel te zijn: in ons leeft een kritische bewoner. Soms is hij of zij redelijk mild, maar op andere momenten kan hij/zij heel agressief of destructief uit de hoek komen. Onze IC kan een verlammend effect hebben op onze creativiteit. In deze ervaringsgerichte workshop zetten we onze focus op deze interne criticus. We maken ruimte om kennis te maken met deze subpersoonlijkheid van onszelf. We oefenen met meer erkennende manieren om de relatie met onze IC aan te gaan. De meer vertrouwde omgangsvormen, zoals bevechten, ontkennen, minimaliseren, onderdrukken‚ …  lijken immers niet echt effect te hebben. De onderliggende hypothese is dat onze IC zelf kwetsbaar is en misschien zelfs een missie in ons leven heeft, het goed met ons voor heeft. De IC maakt deel uit van ons innerlijk relationeel leven.

Focusing kan ons heel goed helpen om een welwillende, liefdevolle verkenning te maken van onze belevingswereld. Daarop verder bouwend oefenen we met een methodiek die een authentieke dialoog met onze IC mogelijk maakt. Zo leren we ons op een constructieve manier te verhouden met onze IC. En de IC kan zich in zijn/haar helpende kwaliteiten laten zienDeze workshop staat open voor psychotherapeuten en counselors.

Maximum 10 deelnemers.

Trainer: Claude Missiaen (°1961) is klinisch psycholoog, cliëntgericht, existentieel en focusing oriented psychotherapeut. Hij is staflid van de opleidingen Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie en Counseling in Existentieel Welzijn, beide aan de KU Leuven. Hij heeft een eigen psychotherapie- en supervisiepraktijk.

Docent: Claude Missiaen

Data: vrijdag en zaterdag 19 en 20 november 2021, telkens van 10u tot 17u
Kostprijs: 255 euro, KMO-portefeuille kan gebruikt worden; aantal uren: 12.

Plaats: De Binnentuin, gelegen in de Spoorwegstraat 8 te 3370 Boutersem (Roosbeek)

Informatie opleiding: contacteer Claude Missiaen: claude.missiaen@telenet.be

Informatie over betaling en facturatiefacturatie@focusonemotion.be

Inschrijven : kan via deze link

Organisator
Focus on emotion vzw